Discussion Forums are temporarily in read only mode. All forums are visible but posting is not possible. Please check back shortly.

Thread: 66103A through 82357A in Instrument Manager


Permlink Replies: 1 - Pages: 1 - Last Post: Mar 13, 2012 1:37 PM Last Post By: Brandon_Learning Threads: [ Previous | Next ]
Brandon_Learning

Posts: 2
Registered: 03/13/12
66103A through 82357A in Instrument Manager
Posted: Mar 13, 2012 1:21 PM
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
I'm attempting to get an old piece of lab equipment back into use, the HP66000A Mainframe connected through an 82357A GPIB to usb converter. Right now I can configure one of the 66103A cards by issuing commands through Agilent Interactive IO and see voltage levels set as well as get responses to my *IDN? command:

-> *IDN?
<- HEWLETT-PACKARD,66103A,0,A.00.07

In VEE Pro I absolutely cannot get this device to work properly in instrument manager. It will not auto detect and if I add it manually I cannot load an example based on the *IDN? command; in fact, using the IO monitor I can't even see VEE Pro issuing the *IDN? command. I'd appreciate any help I can get on this!

Visa Assistant will not find my 66103A either.

Edited by: Brandon_Learning on Mar 13, 2012 1:23 PM
Brandon_Learning

Posts: 2
Registered: 03/13/12
Re: 66103A through 82357A in Instrument Manager
Posted: Mar 13, 2012 1:37 PM   in response to: Brandon_Learning in response to: Brandon_Learning
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
A week of troubleshooting this and it took a message board post before I figured it out.

I'll leave this here in case anyone else hits this:
once all the bays were populated the auto detection and communication in VEE Pro worked fantastically.

Point your RSS reader here for a feed of the latest messages in all forums